CAMINS

01.07.2024

FONT DE ROCA BARCELONA: doll d'aigua que brolla d'una paret vertical de prop de 25 metres de roca desgastada pel pas de l'aigua i dels anys, feta en part de travertí. La zona està coberta de falgueres i hi creixen molses i vegetació típica d'indrets amb degotalls d'aigua. Hi ha despreniments de roca al costat del riu i la riera a l'estiu es pot assecar. És un dels paratges més desconeguts de la comarca del Pla de l'Estany.

CAMPS DE NOGUERS: cultiu de més de 12.000 noguers que produeixen unes 120 tones de nous l'any. Aquestes nous mil·lenàries són uns fruits que maduren a l'arbre i cauen a la tardor. El noguer perd les fulles a l'hivern i a la primavera l'hi tornen a sortir, al mateix temps que les flors. El productors d'aquestes nous recullen la producció d'aquest fruit des de la prehistòria. A prop hi ha el jaciment d'Incarcal on s'han descobert nous de fa més d'un milió d'anys.

ESGLÉSIA DE SANTA EULÀLIA DE CRESPIÀ: església de construcció romànica dedicada a Santa Eulàlia de Mèrida que és la patrona del poble. Les primeres notícies relacionades amb Santa Eulàlia daten de l'any 1151. L'església en principi era d'una sola nau. Al llarg dels segles XVI – XVIII es va reformar i s'hi van construir dues naus laterals. També es va modificar el campanar que es va convertir en una torre de planta rectangular. 

¡Crea tu página web gratis!